Stránky

pondelok 20. júla 2015

Tip na výlet Berchtesgadensko

Národný park Berchtesgaden je preslávený svojimi grandióznymi pohoriami, rozsiahlymi lesmi, čistými horskými jazerami a strmými skalami. Táto oblasť v Bavorských Alpách je krásna v každom ročnom období a určite sa ju oplatí navštíviť. 


Prvou zastávkou je smutne preslávené Orlie hniezdo alebo Kehlsteinhaus (The Eagle´s nest), ktoré sa týči na skalnom hrebeni vo výške 1 834 m n. m. Orlie hniezdo je názov Hitlerovho letného sídla, ktoré navrhol M. Bormann ako darček k jeho 50. narodeninám. 



Symbol, ktorý jednoznačne ukazuje na moc tohto muža, je zlatý výťah, ktorý vedie zo stredu hory až na letné sídlo. Z originálneho sídla sa zachoval iba výťah a krb. V súčasnosti sa v priestoroch nachádza reštaurácia.


Pri dobrej viditeľnosti je možné vidieť z vrcholu Kehlsteinhaus mestá vzdialené až 200 km. Nám sa to však nepodarilo a oblasť bola stále zahalená v mrakoch. Len občas vykuklo zubaté slniečko.


Súradnice na miesto (parkovisko) sú: N 47° 37´ 51.4" , E  013° 02´32.6".
Viac info na stránke: www.kehlsteinhaus.de



Ďalšou zastávkou Berchtesgadenska je jazero Königsee, ktoré patrí medzi jedno z najhlbších a najčistejších jazier v strednej Európe. 



Nad jazerom sa týčia vysoké hory a vytvárajú tak nádherné pozadie jazera. Hora Watzmann, ktorá je druhou najvyššou horou Nemecka meria 2 713 m n. m. 


Obľúbeným miestom turistov je poloostrov Hirschau s barokovým kostolom sv. Bartolomeja.


Už samotná cesta loďou je zážitkom. Počas plavby posádka upozorňuje na zaujímavosti v okolí a pomocou trúbky si môžete vypočuť niekoľkonásobnú ozvenu.


Na záver: 
Krása, krása, krása.......príroda je tou najväčšou inšpiráciou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára